top of page
Boy with Camera

Mozaik Suli Fotópályázat 2022

Kedves Diákok!

Iskolánk fotópályázatot hirdet valamennyi tanulónk számára. Kíváncsiak vagyunk, hogy Te miként látod a világot, mi az, amit leginkább meg szeretnél mutatni másoknak a fotóid által. Az egészben az a jó, hogy szinte bármit fotózhatsz, amit arra érdemesnek látsz.

Részvételi feltételek

A pályázaton kizárólag iskolánk tanulói vehetnek részt. Fotózhatsz telefonnal, fényképezőgéppel, bármilyen eszközzel, ami rendelkezésedre áll. Azonban a fotókat kizárólag digitális formában, a nevezés során a fájlfeltöltés funkció használatával tudjuk befogadni. A képeket vághatod, alakíthatod is, csak az a fontos, hogy a Te fotóid legyenek, amikkel pályázol. A nevezés során el kell majd fogadnod a részvételi feltételeket, ahol pontosan leírjuk, hogy mire kell figyelned. Kérd meg egy szülődet, hogy közösen olvassátok el ezt, mert fontos információk lesznek benne. 

Díjazás

Számunkra nagyon fontos, hogy a tőled telhető legjobbat add nekünk! Ezért mi is akarunk adni neked valamit. Fotótémánként az első 3 helyezettet díjazzuk nagy értékű ajándékutalványokkal. Emellett lesz egy közönségszavazás is, amelynek keretein belül különböző felajánlásokat nyerhetsz meg. Szóval mindenképp érdemes indulnod, lehet, hogy épp a Te fotód lesz közönségdíjas!

A zsűri

Ha régi Mozaik Sulis vagy, akkor már hallhattál a FÉNYVETŐK fotócsoportról és láthattad néhány alkotásukat. Ők lesznek azok, akik a beküldött pályázataidat elbírálják, és kiválasztják a nyerteseket. Ismerd meg őket az alábbi rövid bemutatkozásukon keresztül:

szendi.jpg

Szendi Lajos

1964 óta fotózom. A fotózást a zene mellett az egyik legfontosabb kifejezési eszköznek tartom. Egy jó fotó ezer szóval felér! Rajta! Meséljenek a képek! Meséljetek!

sasvári.jpg

Kata S. Sasvári

Alkotni fontos, mert életet ad, gyógyít, örömet szerez, megoldásokat ajánl, kifejez és összekapcsol. A kreativitás mindenkiben benne van csak időt és utat kell engedni neki. Bízz magadban! Legyél jelen a pillanatban. Kattints.

mocsári.jpg

Mocsári Balázs

A fotózásban mindig a jelenlét a legfontosabb! A természetben először az egész tájat nézem, majd elkezdem megfigyelni a részleteket! Ezzel a megfigyeléssel a jelenbe kerülök, ilyenkor nyílik meg egy kis kapu. Mindig azt vallottam, hogy a csodák mindenhol körülöttünk vannak, csak oda kell figyelni, és egy kicsit bele kell mélyedni! Kíváncsi vagyok, hogy meglátjátok-e a természetben, vagy akár a hétköznapi életben magatok körül a csodákat! Szeretném látni a Ti kis csodáitokat!

karizs.jpg

Karizs Mónika

Alkotni öröm! Felszabadulás, máskor hatalmas koncentráció, vívódás és munka. Így van ez a képalkotással, a fényképezéssel is. Bármit elmondhatsz a képeiddel, megmutathatsz örömöt és bánatot a pillanatokon keresztül.

A témák

Beküldött pályázatodat meghatározott témák szerint várjuk. Témánként maximum 3 fotó feltöltésére lesz lehetőséged. A pályázat ideje alatt, a beküldési határidő előtt törölheted korábbi pályázatodat és újat tölthetsz fel. A következő témákban várjuk pályázataidat:

Környezetem

Mutasd meg, hogy ahol élsz, mi vesz téged körül. Mi az a dolog, ami csak a Te környezetedre jellemző. Ha valakit rá akarnál beszélni, hogy ott lakjon, ahol Te, mivel győznéd meg?

Természet és táj

A tájfotózás az egyik legnépszerűbb fotótéma. Mutasd meg amit megláttál, miközben a szüleid mással voltak elfoglalva.

Portré

Legyen ember, vagy állat, a portré mindig sokat mesél arról, akit lencsevégre kapunk. Ha igazán jó portrét akarsz készíteni, legyen benne valami meglepő ;)

Valami, ami megtetszett

Ebben a témában egy dolog nagyon fontos: tudd elmondani, hogy miért nyomtad meg a gombot! Ezt a kép címadásán keresztül teheted meg.

A pályázat időtartama

Pályáznod ettől a naptól lehetséges: 2022. február 14.
A nevezésre ezen a napon lesz utoljára lehetőséged: 2022. május 27.
(Meghosszabbítva)
Eredményhirdetés: 2022. június 6.

 

1233347_655096504509721_147033855_n.jpg
bottom of page